van Veldhuysen Groentechniek zet dit jaar breed in op accu tuingereedschappen voor zowel de particulier als de professional met de merken HusqvarnaMetabo en Wolf Garten. Het betreft onder andere gazonmaaier, heggenscharen,trimmers, bosmaaiers, en zelfs een front zitmaaier. (riders) Waarom zouden wij niet over gaan op accu, als de bouw al veel langer op accu gereedschappen werkt?

De accu machines bieden namelijk veel voordelen, denk bijvoorbeeld aan het geluidsniveau, de onderhoudskosten, het gewicht, de uitstoot van gassen en geen brandstof meer te hoeven halen. De meeste accu gereedschappen van deze tijd worden uitgerust met een lithium ion accu. Deze heeft grote voordelen ten opzichte van de oudere nikkel metaal accu’s. Die uit de schuur kwamen en opgeladen waren, maar leeg waren als u hem nodig had. De lithium ion accu heeft nagenoeg geen zelf ontlading en heeft na een jaar opslaan op kamertemperatuur nog 95% van zijn vermogen. Dit opslaan bij kamertemperatuur is wel erg belangrijk voor de accu. Anders kan hij snelller beschadigt raken.

Ook is het belangrijk de accu volledig opgeladen op te bergen als deze langere tijd niet gebruikt word. De accu is dus heel efficient en milieuvriendelijker dan voorgaande type accu’s. Nog een voordeel van lithium ion is dat deze tijdens het werken constant zijn vermogen houd tot hij leeg is dan stopt hij er meteen mee. Als dat zo ver is dan komt de lader er aan te pas. Waarvan de laadtijd ook al vrij snel is( vaak binnen 20 minuten). Waardoor er met twee accu’s continue gewerkt kan worden als één accu lading niet volstaat.