Een bekend fenomeen bij het gebruik van de gazontrimmer is dat de nylondraad in de trimmer snel breekt. Natuurlijk kan dit samenhangen met het gebruik van de trimmer. Een gazontrimmer is uiteraard bedoeld voor uw gazon en een enkele enthousiaste tuinliefhebber kan niet de uitdaging weerstaan om ook eens zijn heg te trimmen. Waardoor de nylondraad vanzelfsprekend snel breekt…

Echter ook bij het normale gazon-gebruik kan het voorkomen dat de draad van de trimmer snel breekt. De nylondraad in uw trimmer is gemaakt op waterbasis. Hierdoor kan de nylondraad uitdrogen, vooral in de volle zon. Een tip om te voorkomen dat deze nylondraad te droog wordt en dus snel breekt: bewaar nylondraad op een koele donkere plaats en leg het desnoods in water te “weken” zodat het soepel en taai wordt.

Ook kan het zo zijn dat de draadgeleider van uw gazontrimmer oneffenheden bezit.De draadgeleider is het metalen oogje waardoor de nylondraad uit de kop van uw trimmer komt. Deze draadgeleider mag absoluut geen oneffenheden en/of scheurtjes bezitten; immers is dit wel het geval, dan werkt dit als een afbreekmes. De draadgeleider moet gepolijst zijn en geleidelijke rondingen bevatten.